Οι Κατσίκες μας

O Pappous Bio Farm - organic farming illustrations 07b 1

Το κοπάδι μας αποτελείται από διάφορες γαλακτοπαραγωγές φυλές κατσικιών, όπως Saanen, Alpine, Nubian, Shami και διάφορα διασταυρώματα, τα οποία εκτρέφονται στην φάρμα. Έχουμε επιλεγμένους τράγους στο κοπάδι μας και δουλεύουμε στη βελτίωση της γενετικής μας μέσω επιλεκτικής αναπαραγωγής με φυσικές μεθόδους. Αυτό μας επέτρεψε να αναπτύξουμε ένα εκπληκτικό κοπάδι ήπιων κατσικιών κατάλληλων για τις τοπικές συνθήκες, που παράγουν υψηλής ποιότητας γάλα.

O Pappous Bio Farm - Saana Goat

Κατσίκα Saanen

Η Saanen είναι μια ελβετική φυλή οικόσιτης αίγας. Ονομάστηκε από την κοιλάδα Saanental στην περιοχή Bernese Oberland, στο νότιο μέρος του καντονίου της Βέρνης, στη δυτική Ελβετία. Είναι μια άκρως παραγωγική γαλακτοπαραγωγική αίγα και διανέμεται σε περισσότερες από ογδόντα χώρες παγκοσμίως.

O Pappous Bio Farm - Alphine

Αλπική κατσίκα

Η Αλπική είναι μια μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους φυλή οικόσιτης αίγας, γνωστή για την πολύ καλή ικανότητα γαλακτοπαραγωγής της. Δεν έχουν συγκεκριμένα χρώματα ή σημάδια, αλλά έχουν κέρατα, ίσιο προφίλ και όρθια αυτιά. Η φυλή προήλθε από τις γαλλικές Άλπεις.

O Pappous Bio Farm - nubian

Nubian κατσίκα

Η Anglo-Nubian είναι μια βρετανική φυλή οικόσιτης αίγας. Προήλθε τον δέκατο ένατο αιώνα από διασταυρώσεις μεταξύ των αυτόχθονων βρετανικών αιγών και ενός μικτού πληθυσμού μεγάλων αιγών με πεσμένα αυτιά που εισήχθησαν από την Ινδία, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Χαρακτηρίζεται από μεγάλα, κρεμαστά αυτιά και κυρτό προφίλ. Βρίσκεται σε περισσότερες από εξήντα χώρες και σε πολλές από αυτές είναι γνωστή απλώς ως Nubian.

O Pappous Bio Farm - Shami

Shami κατσίκα

Η αίγα της Δαμασκού, γνωστή επίσης ως Aleppo, Halep, Baladi, Damascene, Shami ή Chami, είναι μια φυλή αίγας. Προήλθε από τη Συρία και εισήχθη από τους Βρετανούς στην Κύπρο, όπου εκτράφηκε επιλεκτικά. Είναι καλή παραγωγός τόσο γάλακτος όσο και κρέατος, επομένως έχει δοθεί υψηλή προτεραιότητα από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).